SUSTIN CAMPANIA

SUSTIN CAMPANIA

joi, 28 mai 2009

Despre şi pentru copii

Ce repede trece timpul!! În curând pruncuşorul meu va avea 3 luni şi mă întreb când s-au scurs minunatele clipe... N-am mai reuşit să scriu nimic pe blogul meu, dar nu m-am putut opri să mai citesc de pe ale voastre. Mi-am încărcat bateriile cu bucuriile oferite de copiii mei, cu frumuseţea zilelor de primăvară, cu întâlnirile cu prietenii, întâlniri generate de "rodin" (vă veţi întreba ce este asta?, ei bine nici eu n-am ştiut până am ajuns în Bucovina, este vorba de prima vizită care se face unei familii în care s-a născut un prunc şi se vine cu daruri pentru cel mic dar şi produse alimentare pentru "întărirea mamei"!).
Astăzi, de praznicul Înălţării Domnului, am fost după slujbă la monumentul eroilor ridicat în satul nostru. A fost din nou un moment impresionant, pentru că este acesta un prilej de a sădi în inimile copiilor şi tinerilor, o valoare necesară sufletului lor, asemeni iubirii de bine şi de frumos. E grea munca asta, de a îndruma cugetul cel zburdalnic şi uşor purtat de vânt, dar fără de ea zadarnică ar fi orice altă trudă. Minunea, ajutorul vine din, încă, entuziasmul copiilor la astfel de activităţi. Am reuşit, de aceea, să-i învăţ într-o zi(!) un cântec patriotic. Programul pregătit cu copiii, elevii de la şcoală, a fost impresionant, alcătuit din cântecele clasice: "A sosit ziua dreptăţii", "Treceţi batalioane", "Hai să-ntindem hora mare" şi cântecul cel nou, împreună cu câteva poezii de Radu Gyr, Aron Cotruş şi o baladă cu autor necunoscut.
Trebuie să vă spun însă şi de "prestaţia" viceprimarului ce se doreşte primar, prezent în scop de impresionare electorală, şi care a vorbit non stop cu cine prindea prin apropiere, nepăsându-i de munca, efortul şi emoţia copiilor. De unde se vede că politicienii sunt clonaţi pe aceleaşi non valori şi neschimbabilă atitudine...

Iar pentru final să vă spun ce am descoperit pe net foarte folositor pentru copii. Este vorba despre o carte de colorat icoane, mai bine zis, sunt câteva zeci de icoane praznicale şi de sfinţi (39) ce se pot colora de copii. Dar pentru că eu am o mare dorinţă, ca în viitor copiii mei să picteze icoane, am ales nu varianta de a-i pune la colorat ci pe cea de a-i pune să copieze pe o foaie suprapusă imaginea, respectiv icoana, pe care abia apoi şi-o pot colora. Toţi cei trei copii ai mei au fost foarte încântaţi şi fiecare a realizat copierea la măsura vârstei lor, oricum a prins activitatea asta şi la 3 şi la 6 şi la 8 ani. Vă încurajez de aceea să daţi şi copiilor voştri, nemaivorbind de faptul că fiind vorba de icoane, le-am sugerat să fie foarte atenţi şi serioşi.
O noapte frumoasă vă doresc, la noi tocmai plouă şi mie îmi vine să chiui de bucurie pentru ploaia asta, pe care sincer nu mai îndrăzneam să o cerem de la Dumnezeu după "spectacolul" gay "găzduit" pe pământul nostru.

4 comentarii:

 1. Ma bucur ca sunteti bine si ca ai revenit. M-am bucurat si eu de aceeasi ploaie (la cativa km de tine) care ne-a dat nadejde si curaj. Multumim de ideea cu plansele, o vom valorifica si noi. Crestere usoara, bucurie multa si Doamne-ajuta in toate ! Cristina

  RăspundețiȘtergere
 2. Iuliana, ma bucur ca sunteti bine. Ce repede cresc, nu-i asa? :)

  interesanta ideea cu copiatul de icoane, o retin


  am pus pe femeiaortodoxa niste linkuri catre resurse ortodoxe pt. copii, o sa gasesti o gramada de chestii faine acolo

  RăspundețiȘtergere
 3. http://www.femeiaortodoxa.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=178:resurse-ortodoxe-pentru-copii&catid=42:jocuri-si-activitati&Itemid=54

  uite linkul

  RăspundețiȘtergere
 4. Mi-a fost dor de tine in lumea blogului!..:)ma bucur sa aud ca sunteti bine, ca ati crescut mari, toti...:) Dumnezeu sa va binecuvanteze! Multumesc frumos pentru ideea data pentru copii...sa aveti spor in toate! Doamne ajuta!

  RăspundețiȘtergere