SUSTIN CAMPANIA

SUSTIN CAMPANIA

luni, 24 noiembrie 2008

Bătălia pentru viaţă

Ce greu este să spui în marile momente de încercare: "Slavă lui Dumnezeu pentru toate!".
În ziua de Sfântul Nectarie, duminică, familia noastră a experiat în parohie, cuvintele Mântuitorului Iisus Hristos: "Dacă pe Mine M-au prigonit şi pe voi vă vor prigoni" şi cele ale Fericirilor: "Fericiţi, cei prigoniţi pentru dreptate..." şi multe altele pe care le regăsim oriunde în literatura ortodoxă. Nu vreau să fie de laudă toate acestea, mai ales că n-am putut purta greutatea până la capăt. Căci peste 2 zile am ajuns la spital, speriată mai ales pentru puiul mic din burtică! Dar, Slavă Domnului, el era bine doar eu eram într-o stare foarte avansată de anemie. Şi peste încă 2 zile a venit, la spital pentru mine, vestea că tata socru a plecat spre cele veşnice. Aşa că a urmat o perioadă cu activităţi specifice dar mai ales cu meditaţii personale şi nu numai.
Ne-au întărit foarte mult adevăraţii prieteni, şi aceştia sunt numai în sânul Bisericii. Ei au înţeles bătălia şi au ales să ne stea alături, fiecare în modul lui şi le mulţumim tuturor pentru ajutorul şi susţinerea arătate!

Astăzi m-a sunat o bună prietenă, cu care aseară "plângeam" începerea Campaniei de vaccinare "împotriva" cancerului de col uterin la fetiţele de 9 ani, ca să-mi povestească ce i s-a întâmplat. Şi pentru că este un fapt pe care îl consider foarte important vreau să vi-l redau aici. Este profesoară la un liceu şi gândind că trebuie să facă ceva în legătură cu această campanie s-a hotărât ca, la ora de dirigenţie, să le vorbească elevilor săi despre acest nenorocit de vaccin. Ei bine, dragilor, peste câteva ore s-a trezit sunată de la presă de o voce "suavă şi hotărâtă", voce care a întrebat-o dacă organizează o campanie anti-vaccinare?! Respectiva prietenă i-a răspuns că nu face nici o campanie doar îşi informează elevii, în calitate de dirigintă, asupra riscurilor pe care le presupune acest vaccin. Evident că a fost întrebată şi de bazele pe care îşi argumentează atitudinea şi aici n-a avut nici o dificultate în a cita surse care au publicat, chiar dacă doar pe Internet, articole sau studii, române sau străine. Discuţia a fost mai consistentă eu vă mai spun doar că a rămas s-o mai sune şi mâine vocea suavă spre a-şi completa declaraţiile.
Vi se pare că seamănă a ceva cunoscut din istoria noastră mai mult sau mai puţin recentă? Eu am rămas interzisă ca reacţie. Ce urmăresc ei prin telefonul dat? Intimidare, susţinere, dezarmare, simplă informare, toate acestea sau nimic din acestea? Şi vă întreb care sunt mijloacele de a acţiona dincolo de spaţiul virtual, căci totuşi la Internet foarte puţini părinţi de fetiţe de 9 ani au acces. Mă refer, în mod special la cei din mediul rural, dar nu ruralul nostru de ex. aflat la 4 km de oraş, ci la cei curaţi cu inima aflaţi la zeci de km de cel mai apropiat oraş?
Astăzi am fost la ora de religie din sat şi mă uitam la singura fetiţă de clasa a 4a din şcoala noastră mică. O fetiţă atât de cuminte şi nevinovată! Şi prin ea vedeam miile de fetiţe din satele noastre. Dacă deja unele fete la clasa a 6-7a îşi pierd candoarea copilăriei, prin însăşi comportamentul lor, totuşi, la clasa a 4a fetiţele sunt încă curate şi nu mă refer, când spun toate acestea, sub nici o formă la virginitate ci doar la inocenţă.
Cineva mai spera că prin puterea lui Dumnezeu s-ar putea ca acest vaccin să nu-şi facă efectul. Da, este foarte adevărat, dar oare nu cerem prea mult de la Dumnezeu? Vrem minuni atât de palpabile şi noi ce oferim în dar? Singura atitudine care mă întăreşte este cea a lui Dan Puric, sau cum îi spunem noi "naşul Dan" căci el ni l-a botezat pe Simeon, care s-a curăţat deplin de temeri, frustrări, etichete şi spune lucrurilor pe nume oriunde, oricui şi oricând. Vă ofer chiar, preluat de pe blogul lui Claudiu Târziu o mică-mică secvenţă cu el de la târgul de carte Gaudeamus la lansarea cărţii "A treia forţă - România profundă" http://www.youtube.com/watch?v=wyiygt9ongI .
Să nu uit un lucru extrem de important. O maică venită de la mănăstirea Petru Vodă prin Suceava ne-a mărturisit că pr. Iustin Pârvu a spus despre fetele ce vor fi vaccinate acum că... vor muri!!! Nu ştiu sunt zvonuri, basme, înflorituri dar m-am îngrozit şi am zis să public şi această afirmaţie!?
Cert este că nu trebuie să tăcem deloc, să strigăm în gura mare şi la urechile tuturor cunoscuţilor şi mai puţin cunoscuţilor noştri că GARDASIL înseamnă MOARTE. Şi în mod sigur înseamnă moartea neamului nostru românesc! Să nu fie! Amin.

3 comentarii:

  1. slava Domnului ca sunteti bine!

    cat despre gardasil sunt si eu socata, se pare ca unii nu inteleg ca avem libertatea de a lua o decizie in cunostinta de cauza, sau cel putin ar trebui s-o avem!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Si eu sunt afectata de tot ce aflu despre acest vaccin dar mai mult ma gandesc oare ce sta la baza acestei campanii inversunate. Am mai spus nu stiu pe unde ca am auzit despre acel consiliu la nivel international foarte inalt unde s-a discutat pe ordinea de zi problema ingrijoratoare a...cresterii demografice, mai cu seama in tarile sub dezvoltate. S-or fi gandit baietii la ceva solutii si pentru Romania? In afara de aia cu iodul din sare si fierul pe care fac presiuni sa-l bage in paine...De cadn cu iodul , cancerul de tiroida a crescut de 5 ori, iar feruginarea oamenilor care nu au deficit de Fe inseamna tot incidenta crescuta decancer. Acum si Gardasilul, copiii nostri nevinovati...pentru ce?

    RăspundețiȘtergere
  3. DRAGELE MELE, lucrurile sunt foarte simple pentru mintile lor, ale celor care conduc sau isi inchipuie ca ei conduc lumea, uitand sau mai bine zis negand total existenta si mai ales lucrarea lui Dumnezeu.In fond este vorba despre "razboiul nevazut", dupa cum ne spunea parintele Rafail Noica TOTUL se rezuma la acest razboi si sufletele toate sunt partase la el in mod constient sau nu. De ce copiii nostri nevinovati?! Pentru ca ei "Iubesc" Romania dar nu-i iubesc pe romani si pentru ca noi prin credinta noastra Ortodoxa suntem mult mai "periculosi" pentru ei. Ei vor pamanturile si bogatiile tarii noastre dar fara noi si mai ales fara noi in identitatea noastra actuala! De aceea spun, din punctul lor de vedere, lucrurile sunt foarte simple si, din pacate, nici un pret nu este prea mare pentru ei. Iata de ce trebuie sa stam trezi, uniti, informati si mai ales intariti in priveghere si rugaciune. Dumnezeu sa ne ajute! Iar biruinta in razboiul nevazut noi stim deja a Cui va fi. Amin.

    RăspundețiȘtergere